Berluskonijeva vlada dobila poverenje parlamenta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2011, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskonijeva vlada dobila poverenje parlamenta

RIM -

Vlada italijanskog premijera Silvija Berluskonija dobila je danas poverenje donjeg doma parlamenta.

Vladu desnog centra podržalo je 316 poslanika, dok je 301 glasao protiv, prenele su agencije.

Vladajuća koalicija desnog centra zatražila je izjašnjavanje o poverenju kabinetu pošto je u utorak pretrpela težak udarac kada poslanici nisu usvojili predlog budžeta za narednu godinu.

U prvim analizama današnjeg glasanja novinske agencije navode >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će tesna većina koju ima italijanski premijer značiti velike teškoće za vladajuću koaliciju u narednom periodu.

Rojters navodi reči analitičara koji smatraju da je samo pitanje meseci kada će nova kriza vlade da izbije i da bi izbori mogli da se održe već narednog proleća, godinu dana pre redovnih.

Agencija AP navodi da su Berluskonija politički veoma oslabili seks skandali u koje je bio umešan, vođenje italijanske ekonomije u vreme krize, kao i raskol u vladajućim strankama, čija dva poslanika nisu danas htela da glasaju za opstanak vlade.

Popularnost italijanskog premijera je pala na samo 24 odsto, ističe AFP.

Agencija prenosi i pisanje najtiražnijeg italijanskog dnevnika "Korijere dela sera", koji ocenjuje da se vlada nalazi u "beskrajnoj agoniji", ali i da doživljava dug pad svoje popularnosti.

Premijer Berluskoni je optimista i kaže da za njegovu vladu ne postoji alternativa i da opozicione stranke ujedinjuje samo antiberluskonijalizam.

"Prevremeni izbori ne bi rešli probleme koje imamo. Politička kriza bi samo značila pobedu partija spekulacije propasti i katastrofe", smatra premijer Italije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.