Berluskoni ponovo u izbornoj trci

Izvor: RTS, 08.Dec.2012, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni ponovo u izbornoj trci

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni potvrdio da namerava da se kandiduje na narednim parlamentarnim izborima u Italiji. Ulazim u scenu da pobedim, poručio Berluskoni. Premijer Mario Monti najavio ostavku, nakon što je Berluskonijeva partija uskratila svoju podršku njegovoj vladi.

Silvio Berluskoni, bivši italijanski premijer, zvanično je izjavio u Milanu da namerava da ponovo uđe u trku na narednim parlamentarnim izborima u Italiji.

"Ulazim u scenu da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pobedim... Kada sam se bavio sportom, kada sam radio, studirao, nikada nisam bio u igri da bih dobio dobro mesto, već da pobedim", rekao je bivši premijer na sastanku svoje stranke desnog centra Naroda za slobodu.

Berluskoni je rekao da želi da bude u prilici da objasni Italijanima da je potrebna jedna snaga koja poseduje većinu kako bi promenila delove ustava.

Berluskoni (76), koji je u oktobru rekao da odustaje od izbora, u sredu je rekao da su ga članovi stranke zamolili da se vrati u prvi plan.

On je rekao i da želi da spasi Italiju "koja je na ivici provalije", zbog stope nezaposlenosti i poreskih problema.

Premijer Italije Mario Monti rekao je prdsedniku države da namerava da podnese ostavku, nakon što je partija Silvija Berluskonija uskratila svoju podršku njegovoj vladi.

Premijer je rekao predsedniku Đorđu Napolitanu da bez podrške ne može više efikasno da upravlja zemljom, koja se bori protiv dužničke krize i recesije, navedeno je u saopštenju iz kancelarije predsednika.

Monti će podneti neopozivu ostavku kada se uveri da će parlament moći da usvoji zakon o budžetu za 2013. godinu, o čemu će se konsultovati s političkim liderima.

Prilikom izglasavanja poverenja Montijevoj vladi prošle sedmice, Berluskonijeva partija Narod slobode bila je uzdržana.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.