Berluskoni izazvao novu krizu

Izvor: Vesti-online.com, 29.Sep.2013, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni izazvao novu krizu

Italijanski predsednik Đorđo Napolitano rekao je da će parlament biti raspušten samo u slučaju da nema nikakve druge mogućnosti, dok je lider partije Narod slobode Silvio Berluskoni pozvao na što skorije održavanje parlamentarnih izbora.

"Predsednik republike raspušta parlament tek kada nema mogućnosti da sačuva većinu i vladu", izjavio je Napolitano, komentarišući političku krizu nastalu izlaskom iz koalicije ministara iz partije Narod slobode.

Napolitano >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je rekao da će parlament biti raspušten samo u slučaju da nema nikakve druge mogućnosti.

Međutim, Berluskoni poziva na što skorije održavanje parlamentarnih izbora.

"Jedini izlaz su izbori. Sve ankete pokazuju da ćemo pobediti", poručio je Berluskoni, obraćajući se pristalicama u Napulju.

On je juče pozvao pet ministara iz partije Narod slobode da podnesu ostavke, navodeći kao formalni razlog to što na poslednjoj sednici nije donesena odluka o odgađanju povećanja poreza na dodatu vrednost sa 21 na 22 odsto, kako je to ranije najavljeno.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Berluskoni izazvao novu krizu

Izvor: Capital.ba, 30.Sep.2013, 07:13

RIM,  Italijanski predsjednik Đorđo Napolitano rekao je da će parlament biti raspušten samo u slučaju da nema nikakve druge mogućnosti, dok je lider partije Narod slobode Silvio Berluskoni pozvao na ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.