Berluskoni: Sudije su talibani

Izvor: Blic, 26.Feb.2010, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni: Sudije su talibani

Italijanski premijer Silvio Berluskoni ponovo je danas kritikovao domaće sudstvo i uporedio sudije sa talibanima koji su oteli vlast od naroda.

"U toku je proces reforme pravosudnog sistema. Mislim da talibani u sudstvu neće biti zadovoljni", rekao je Berluskoni na konferenciji za novinare u Torinu.

On je dodao da "suverenitet više ne pripada narodu, nego tužiocima" i izrazio nadu da će broj "dobrih sudija" nastaviti da se povećava.

Italijanski premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je komentarisao i suđenje britanskom advokatu Dejvidu Milsu, koji je juče oslobođen optužbi da je primio mito od Berluskonija da ne bi odao podatke o njegovom poslovanju.

"Kratko i jasno - to je bila izmišljotina, apsurd", rekao je Berlsukoni i zatražio da se sa njega skine svaka sumnja.

Sutra se nastavlja suđenje italijanskom premijeru u okviru ovog slučaja, a analitičari smatraju da će jučerašnja odluka Vrhovnog suda o Milsu odrediti tok ovog procesa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.