Berlin: Policija obezbjeđuje bolnicu gdje leže ranjeni državljani BiH, traga se za napadačima

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Dec.2015, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin: Policija obezbjeđuje bolnicu gdje leže ranjeni državljani BiH, traga se za napadačima

BERLIN - Policija obezbjeđuje sobe u bolnicama gdje su zbrinuti državljani BiH ranjeni u pucnjavi u ovom gradu, jer se strahuje da postoji mogućnost da se napadači provuku i ponovo ih napadnu.

Damil H. (31) iz BiH je ubijen, a još tri bh. državljana su ranjena u berlinskoj četvrti Veding, kada su na njih, dok su izlazili iz zgrade, paljbu iz oružja osuli zasad nepoznati napadači, za kojim policija traga.

Usljed zadobijenih povreda, tridesetjednogodišnjak, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je u međuvremenu i reanimiran, je podlegao, te je naređena autopsija, a sva trojica ranjenih imaju teške povrede i smješteni su u bolnicu, s tim što, prema nezvaničnim informacijama, nisu životno ugroženi.

Iako se ne navodi identitet ranjenih, zna se da su dobi 56, 36 i 44 godine, a imaju kako ubodne, tako i rane nastale od vatrenog oružja.

Dvojica ranjenih se trenutno nalaze u klinici "Virchow", koja je pri Univerzitetskoj bolnici u Berlinu, a treći muškarac je u drugoj bolnici.

Pred tom bolnicom okupilo se oko 150 poznanika i članova porodice ranjenog muškarca, koji su se sukobili ispred zdravstvene ustanove, pa je i tu policija morala da interveniše. Njemački mediji pišu da je riječ o romskim porodicama.

Šta je uzrok napada, još nije zvanično potvrđeno, ali postoje dvije verzije. Prema jednoj od njih, napadu je prethodila svađa između rivalskih porodica, a desila se u petak u ugostiteljskom objektu. Po drugoj verziji, motiv je zapravo osveta bivšeg poslovnog partnera.

Po riječima policijskog portparola, sve se desilo iznenada, dok su njih četvorica izlazila iz zgrade, s namjerom da uđu u parkirani automobil.

Vjeruje se da su napadači, koji su osim vatrenog oružja imali i noževe, bili u crnom BMW-u, a odmah nakon napada su uspjeli da pobjegnu.

Policija zasada nema nikakva konkretna saznanja o tome ko stoji iza ovog zločina. Istražioci su obavili uviđaj, ispitali su svjedoke, i uzeli tragove za koje vjeruju da će im pomoći pri istrazi.

"Jedino što mogu da kažem jeste da nije bilo nikakvih hapšenja", rekao je portparol policije za njemačke medije.

Na mjesto pucnjave stiglo je pet vatrogasnih vozila i tri vozila hitne pomoći. Najmanje 50 poznanika ubijenog i ranjenih mladića se nakon napada okupilo na mjestu događaja, zbog čega je policija čak i tu morala da interveniše..

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.