Beriša priznao poraz

Izvor: B92, 26.Jun.2013, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beriša priznao poraz

Tirana -- Konzervativni premijer Albanije Salji Beriša priznao je izborni poraz od socijalista, prihvatio ličnu odgovornost za loše rezultate.

On se povukao sa funkcije vođe desno orijentisane Demokratske stranke

Beriša je poraz priznao u obraćanju pristalicama.

Socijlista Edi Rama pobedio je sa 53 odsto glasova, dok su Berišine demokrate osvojile svega 36 odsto, 12 odsto manje nego na izborima pre četiri godine.

Beriša (68), dominantna ličnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << albanske postkomunističke političke scene, kandidovao se za treći uzastopni premijerski mandat.

Parlamentarni izbori predstavljali su test sposobnosti Albanije da održi pravedne i bezbedne izbore i važan korak u nastojanju te zemlje da postane članica EU.

Albaniji je od 2009. godine dva puta odbijan zahtev za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU zbog ocene da nije dovoljno uradila u borbi protiv korupcije i na planu demokratskih reformi, koje uključuju održavanje izbora u skladu s međunarodnim i evropskim standardima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.