Berane: Broj obolelih se povećava

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2013, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berane: Broj obolelih se povećava

Lekarima u Beranama, od 24. avgusta do 3. septembra javilo se ukupno 1.320 pacijenata sa stomačnim tegobama, od kojih 55 u samo protekla 24 časa, javljaju beogradske agencijame. Uzork trovanja je voda iz gradskog vodovoda.

Na Dečjem odeljenju Opšte bolnice Berane hospitalizovano je 15 dece, od kojih troje u poslednja 24 časa. Na Infektivnom odeljenju na bolničkom lečenju nema pacijenata sa stomačnim tegobama.

Klinička slika obolelih je blaga, uglavnom kraćeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << trajanja, praćena mučninom, povraćanjem i grčevima u stomaku. Jedan broj obolelih imao je tečnu stolicu i povišenu temperaturu.

Pročitajte sve o slučaju trovanja vodom u Beranama OVDE

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Berane u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Crne Gore je nastavila provođenje epidemiološkog anketiranja građana sa stomačnim tegobama, kao i uzimanje uzoraka od pacijenata za mikrobiološku dijagnostiku.

Iz Doma zdravlja građanima Berana preporučuju da za piće koriste flaširanu vodu uz pojačane higijenske mere.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.