Beograske pijace pune kupaca pred Božić! Umesto slavlja GRAĐANI BESNI NA CENE

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 20:32

Beograske pijace pune kupaca pred Božić! Umesto slavlja GRAĐANI BESNI NA CENE

Cene badnjaka idu i do 250 dinara

Pred Božić i Badnji dan na beogradskim ulicama, pijačnim tezgama, ali i prodavnicama u ponudi su simboli ovog praznika - badnjak i mlado žito. Zaista je prelep izbor, ali cene su raznolike.

Tako, na Bajlonijevoj pijaci u Beogradu najjeftiniji badnjak može da se pazari za 250 dinara.

Prodavci na beogradskim pijacama se, kako nam izgleda, utrkuju sa cenama, jer imaju veliku konkurenciju. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << cene i dalje nisu tako pristupačne, pa se one za badnjak kreću od 250 do čak 1.500 dinara, u zavisnosti od veličine i aranžmana.

Tu je i mlado žito, opet - najjeftinije košta 250 dinara. Međutim, ako želite da vaš sto za Badnji dan i Božić obogati neki aranžman ovih značajnih simbola praznika, moraćete da izdvojite za to i do 2.500 dinara.

S druge strane, tu su i prodavnice, koje svoje rafove pune ovim zaštitnim znakom pravoslavnog praznika, ali po znatno nižoj ceni. U jednom supermarketu badnjak košta svega 99 dinara.

Božićna pšenica u prodavnicama može da se kupi za 200 dinara, slama za 100, dok su i darovi pojeftinili.

Ove cene izazvale su gnev građana. Pa tako narod, dok šeta pijacom, ima razne komentare na račun poskupljenja. Kako uglavnom kažu, najviše ih je razbesnelo što je cena mnogo veća na pijaci, nego u nekim radnjama.​

Kako stvari stoje, za poštovanje pravoslavnih običaja ove zime moraćete dobro da određite kesu ukoliko žito niste za Nikoljdan sami posejali ili nemate šumu u blizini pa sami odete i odsečete badnjak.

Izvor: Srbija Danas/K1info

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.