Beogradski vodovod apeluje: Racionalno trošite vodu

Izvor: Press, 31.Jul.2017, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski vodovod apeluje: Racionalno trošite vodu

Beogradski vodovod apelovao da se voda za piće namenski koristi, ukazavši da je u rubnim delovima grada potrošnja vode od tri do šest puta veća od uobičajne.
Foto:B92.net
Apelujemo na sve sugrađane da savesnim i odgovornim odnosom, racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda, navelo je u saopštenju to javno komunalno preduzeće.
Beogradski vodovod je naveo i da je blagovremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << obavio sve pripremne radove kako bi spremno dočekao letnji period i da nastoji da maksimalnim angažovanjem svih kapaciteta obezbedi dovoljno vode za sve gradjane.

Podseća se da se voda iz sistema beogradskog vodovoda, na osnovu gradske Odluke o prečišćavanju i distribuciji, može koristiti za piće, pripremanje hrane, kao i održavanje lične i higijene domaćinstva.

Upozorava se i da navodnjavanje i zalivanje zemljišta, punjenje, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.