Beogradski studenti: STOP USTAŠTVU (FOTO)

Izvor: Mondo, 21.Apr.2016, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski studenti: STOP USTAŠTVU (FOTO)

Studenti Univerziteta u Beogradu okupljeni u organizaciji "Dijalog - mladi sa stavom" predali su pismo Ambasadi Hrvatske u kojem su zatražili da hrvatske vlasti kazne promotere ustaštva i da priznaju genocid u Jasenovcu.

Predstavnik organizacije "Dijalog - mladi sa stavom" Stanko Debeljković ostavio je pismo ispred Ambasade Hrvatske u Beogradu jer, kako je naveo, niko nije želio da ih primi.

Studenti su nakon toga u tišini prošetali centralnim gradskim ulicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << do Trga Republike, gde su ispred Spomenika kneza Mihaila održali performans.

Oni su u pocepanoj odeći, okupljeni unutar bodljikave žice, pokušali da ukažu na atmosferu stradanja u jasenovačkim logorima, prenosi Televizija "N1".

Studenti su nosili transparente sa natpisom "Stop ustaštvu" i "Jasenovac genocid".

Čitajući delove pisma upućenog Ambasadi Hrvatske, Debeljaković je rekao da su studenti u ime srpskog naroda i svih žrtava poslali pismo "u vreme kada se istorija revidira i kada se mrtvi prekopavaju".

On je naveo da je, prema drugom članu Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida, u Jasenovcu nedvosmisleno počinjen genocid.

Debeljaković je dodao da se prava evidencija stradalih nikada neće saznati.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.