Izvor: Nezavisne Novine, 01.Apr.2016, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski rock bend "Hypnotized" objavio novi singl "Marta" (VIDEO)

BEOGRAD - Rokenrol sastav "Hypnotized", koji je svoju popularnost u regionu stekao obradom narodnih pjesama, među kojima se posebno istakla obrada pjesme "Vranjanka", snimio je novi spot za pjesmu "Marta", koja je drugi singl sa novog albuma benda.

Spot, koji je snimljen u skladu s najvišim standardima svjetske produkcije, premijerno je prikazan na MTV kanalu, a kako članovi benda Ilija Šetka, Dejan Janjić i Andrej Jovanović Robot ističu, nova pjesma donosi pravi rokenrol >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zvuk.

Pjevač ovog benda Ilija Šetka naglašava da je singl "Marta" pravi rokerski izbor za mart.

Ona je zapravo drugi singl sa novog albuma, a gitarista Dejan Janjić dodaje da će kompletan album biti gotov do jeseni ove godine.

"Do jeseni planiramo da uradimo još jedan singl, a paralelno s radom u studiju imaćemo i dosta nastupa preko leta", istakao je Janjić, dok je bubnjar Robot dodao da će ih banjalučka publika imati priliku čuti već na ljeto, kada će nastupiti na manifestaciji "Beerfest".

Bend je na spotu za pjesmu "Marta" sarađivao s američkim režiserom Markom Navom, a Dejan Janjić ističe da je do ove saradnje došlo iz slučajnog susreta.

"Tokom jednog izlaska nabasali smo na tamnoputog bradatog Meksikanca s američkim pasošem i balkanskom dušom i tu je počela hemija. S Markom smo radili i poslednja dva spota, a zanimljivo je i da je montažu radio Robin Sive, poznati švedski montažer, koji je sarađivao s Madonom i bendom 'Prodigy'", dodaju članovi benda "Hypnotized".

Muzičari su istakli da je na snimanju spota za pjesmu "Marta" bilo više nego zabavno, a po njima najinteresantnija anegdota je uzaludni pokušaj režisera Marka Navoa da ukloni pivo sa seta, da bi kasnije, kako pjevač naglašava, išao po metodi "ako ih ne možeš pobijediti, pridruži im se".

"Biće još puno zaokreta. Ovaj treći album je svakako žanrovski zaokret u odnosu na prva dva. Uživali smo u obrađivanju kafanskih hitova, a podjednako nam prija autorski rad i stvaranje novih naših pesama", naglasio je Šetka.

Komentari kolega narodnjaka na obrade njihovih pjesama bili su raznoliki, a kako članovi benda ističu, uglavnom su bili pozitivni.

"Najveći kralj je bio najpozitivniji. Radi se, naravno, o Tozovcu. Bio je oduševljen obradom hita 'Jesen u mom sokaku'", naglašava Šetka.

Gitarista Dejan Janjić je dodao da je Halid Bešlić plakao od smijeha kada je čuo njihovu obradu njegove pjesme "Neću, neću dijamante", dok bubnjar Andreja Jovanović Robot dodaje kroz smijeh da Džeju nisu ni smjeli da kažu šta su uradili od njegovog hita pod imenom "Lubenica".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.