Beograđani pobednici Državnog prvenstva u orjentiringu

Izvor: Blic, 22.Sep.2013, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani pobednici Državnog prvenstva u orjentiringu

Beograđani Blažo Maksimović u muškoj i Slađana Jovanović u ženskoj, pobednici su ROSA Državnog otvorenog prvenstva u orjentiringu koje je danas završeno na Vlasinskoj visoravni.

Maksimović, član kluba „Rtanj“ iz Beograda, pobedio je ispred Željka Ćorića iz smederevskog „Čelika“ i Milovana Milića iz „Paraćina“. Slađana Jovanović iz beogradskog „Difa“, bila je uspešnija od svojih sugrađanki - Dragane Dokmanović iz „Medžik Meta“ i Radmile >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Šuljagić iz „Pobede“.

Na Vlasini je, u muškoj i ženskoj konkurenciji, nastupilo 116 takmičara iz petnaesetak gradova iz Srbije i 30 gostiju iz Bugarske u 24 discipline za sve uzraste od 10 do 70 godina.

-Mi smo srećni što smo ovim takmičenjem otkrili Vlasinu i njene lepote, jer je orjentiring sport koji jako dobro komunicira sa ovakvim terenima. Svi mi, takmičari i organizatori, uživali smo danas na ovoj novoj destinaciji i moram priznati učinićemo sve da i sledeće godine budemo ovde, - rekao je Dejan Avramović, predsednik Atletskog orjentacionog kluba „Košutnjak“ iz Beograda, koji je organizovao ovo prvenstvo sa partnerima - Orjentiring savezom Srbije i Predelom izuzetnih odlika „Vlasina“.

Državno prvenstvo u orjentiringu podržali su Coca-Cola sistem sa brendom „Rosa“ i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Prvenstvo je deo projekta „Promocija ekoturizma i zaštite životne sredine Vlasinskog jezera“, koji su pokrenuli Kancelarija Ujedinjenih nacija za razvoj i Coca-Cola sistem.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Vlasini održano državno prvenstvo u orjentiringu

Izvor: juGmedia, 23.Sep.2013, 09:02

SURDULICA/VLASINA – Na Vlasini je tokom vikenda održano državno prvenstvo u orjentiringu. Beogradjani Blažo Maksimović u muškoj i Sladjana Jovanović u ženskoj, pobednici su ovogodišnjeg prvenstva.Maksimović, član kluba „Rtanj“ iz Beograda, pobedio je ispred Željka Ćorića iz smederevskog...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.