Beograd ukrašen već pet meseci, a rasveta preskupa

Izvor: B92, 25.Feb.2018, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Beograd ukrašen već pet meseci, a rasveta preskupa"

Beograd -- Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" zatražila je od gradskih čelnika Beograda da odmah bude uklonjena novogodišnja rasveta.

"Beograd je prethodnih pet meseci ukrašen preskupo nabavljenom rasvetom, čija je jedina svrha davanje našeg novca za punjenje privatnih džepova", navodi se u saopštenju Inicijative.

Kako navode, “rasveta mesecima bode oči građanima, podsećajući ih na krađu i mahinacije koje su obeležile ceo proces tog besmislenog poduhvata”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Inicijativa ističe i da je još ranije podnela krivičnu prijavu zbog, kako se navodi, nameštanja tendera za nabavku novogodišnje rasvete protiv Javnog preduzeća "Javno osvetljenje", odgovornih ljudi Gradske uprave i direktora firme "Keep light", kao i krivičnu prijavu zbog nabavke "verovatno najskuplje jelke na svetu".

"Naš grad, pravedniji grad, za koji se mi borimo, treba da bude osvetljen radom, kreativnošću i odlukama svojih građana i građanki, a ne beskorisnom rasvetom", dodaje se u saopštenju.

Podsećamo, postavljanje novogodišnje rasvete u Beogradu počelo je još u oktobru, a grad je u prazničnoj atmosferi od početka novembra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.