Beograd u blokadi pred Paradu ponosa

Izvor: Mondo, 28.Sep.2014, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd u blokadi pred Paradu ponosa

Zbog održavanja parade ponosa centar Beograda je pust, ako se izuzmu jake policijske snage. Zabranjen prolaz i pešacima!

Zbog održanja Parade ponosa, centar Beograda je u policijskoj blokadi. Na saobraćajnicama nema automobila, gradski prevoz vozi izmenjenim trasama, a na ulicama je veliki broj policije i borbenih vozila. Policija ne dozvoljava kretanje ni pešacima, tako da mnogi građani, koji danas rade, ne mogu da stignu do svojih radnih mesta.

Policije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ima i po obodima grada, javljaju reporteri Monda. Oklopna vozila nalaze se na Slviji i u Bulevaru kralja Aleksandra

Oko Skupštine grada i Narodne skupštine, gde treba da se završi šetnja, blokiran je za pešake i automobile. Od rano jutros na platou ispred skupštine se okuplja veliki broj policijski snaga. Veliki broj policajaca je i na Trgu Republike.

Biro za koordinaciju službi bezbednosti sinoć je zasedao više od četiri sata, ali nije saopštio zvaničnu odluku o održavanju Prajda.

To je bio znak za organizatore Prajda da šetnja nije zabranjena, tako da će se ova manifestacija održati po već planiranoj satnici.

Okupljanje učesnika šetnje je u 11.30 ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici, odakle će povorka krenuti u 12:00 Ulicom Kneza Miloša do Doma Narodne Skupštine Srbije i do Skupštine Grad Beograda gde će se završiti.

Članovi Dveri, koji su juče održali protestni miting na Trgu Republike i do jedan sat iza ponoći ispred kordona na Terazijama čekali odluku Biroa za bezbednost, najavili su za danas litiju od Hrama Svetog Save do Saborne crkve kako bi "očistili grad" od Parade ponosa. Oni su okupljanje najavili za 16 časova kod Hrama.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO BEOGRAD POD OPSADOM: Blokirane sve centralne ulice

Izvor: Kurir, 28.Sep.2014

BEOGRAD - Centar srpske prestonice blokirali su pripadnici Žandarmerije ,koji su pod punom opremom, kako bi učesnicima Parade ponosa omogućili neometanu šetnju.Na ulicama su i policijska borbena vozila...Linije gradskog prevoza koje vode u centar grada su izmeštene i voze izmenjenim trasama, kao...

Nastavak na Kurir...

Beograd pod opsadom

Izvor: Mondo, 28.Sep.2014

Zbog održavanja parade ponosa centar Beograda je prepun policije.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.