Beograd u akciji  Veliko spremanje Srbije

Izvor: Glas javnosti, 03.Jun.2010, 07:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd u akciji '' Veliko spremanje Srbije''

Akciji "Veliko spremanje Srbije", koja će biti održana u subotu, 5. juna, na Dan zaštite životne sredine, priključio se i grad Beograd, a u njoj će učestvovati i 4.800 zaposlenih u Gradskoj upravi, kao i svi učenici osnovnih i srednjih škola.

Radna akcija čišćenja otpada deo je akcije "Očistimo Srbiju".

Dulić je, predstavljajući akciju "Veliko spremanje Srbije" u Skupštini grada, rekao da je rasuti otpad jedan od najvećih problema Beograda, naročito u rubnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << delovima.

- Beograd je grad u kome se ta bitka ili dobija ili gubi. Siguran sam da će 5. juna mnogi Beograđani izaći i podržati ovu akciju i pomoći da grad bude lepši. Kada bi dva miliona pari ruku tog dana jedan minut samo posvetilo čistoći grada i podigle nešto što im smeta u okruženju i bacilo u kantu, toga dana bi rešili problem rasutog otpada - kazao je Dulić.

Dulić je gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu predao i kutije za upotrebljeni papir, kakve već postoje u Vladi i Skupštini Srbije, i drugim institucijama.

- U zgradi vlade kada smo postavili ove kutije svakoga dana jedan kontejner papira se odnese na reciklažu. Svima je dobro. Vlada dobija pare za to. Reciklažna industrija radi. Štedi se energija. Od jedne tone ovog papira uštedi se 17 stabala drveta - kazao je on.

Đilas je kazao da će akcija čišćenja Srbije uspeti uz učešća građana i svesti da je potrebno da svaki pojedinac uradi malo.

Sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan rekao je da će se 5. juna svi zaposleni u tom sekretarijatu pridružiti volonterima sa opštine Palilula na Adi huji, gde će se čistiti najzapušteniji deo Dunava.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.