Izvor: Beta, 08.Apr.2023, 18:47

Beograd sedmi u svetu na listi gradova sa najzagađenijim vazduhom

Beograd je na sedmom mestu u svetu na listi gradova sa najzagađenijim vazduhom, pokazuju poslednji podaci objavljeni u 17.30.Kako je objavljeno na sajtu Iqair.com, kvalitet vazduha u Beogradu je u kategoriji "nezdrav za osetljive grupe stanovništva".Beograd je danas i jedini evropski grad u prvih 20 mesta na listi gradova sa najzagađenijim vazduhom, a naredni iz regiona je Zagreb, na 28 mestu, u kome je vazduh ocenjen kao "umereno zagađen".U Beogradu je i u ranijim satima registrovana povećana zagađenost vazduha, pa je tako u 14 sati bio na osmom mestu na svetskoj listi najzagađenijih gradova.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Er vižual: Beograd jutros deveti u svetu po stepenu zagađenosti vazduha

Izvor: Beta, 09.Apr.2023, 13:00

Beograd je danas deveti na svetskoj listi glavnih gradova sa najvišim stepenom zagađenosti vazduha, pokazuju podaci sajta Er vižual (Air visual).Kvalitet vazduha u Beogradu ocenjen je kao "nezdrav za osetljive grupe" stanovništva pošto je koncentracija štetnih PM 2.5 čestica 10 puta veća od preporuka...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.