Izvor: Southeast European Times, 22.Jul.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd poziva šefa UNMIK-a Zanijera u posetu

22/07/2008

PRIŠTINA, Kosovo -- Srbija je pozvala novog šefa UNMIK-a Lamberta Zanijera da poseti Beograd, izjavio je u ponedeljak (21. jula) portparol Rasel Geki. On je tu posetu koja će se verovatno odigrati u sredu, opisao kao posetu upoznavanja, sa ciljem da se razmotri kako pokrenuti tehnički dijalog sa Prištionom o temama izloženim u nedavnom izveštaju generalnog sekretara UN Ban Ki-Muna o Kosovu.

U međuvremenu, kancelarija kosovskog ombudsmana zaključila je u svom >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << godišnjem izveštaju da su sudovi i ministarstva glavni prekršitelji među institucijama u pogledu neefikasnosti i kršenja ljudskih prava. U izveštaju objavljenom u ponedeljak zaključuje se da javne institucije nisu uspele da razreše imovinska pitanja.

Takođe u ponedeljak, Kosovo je počelo da izdaje nove pasoše kojima će se zameniti trenutni UNMIK-ovi pasoši. Pasoši su pisani na dva zvanična jezika, albanskom i srpskom, i koštaju 25 evra. (Ekspres, Lajm, Koha ditore, Telegrafi, Kosova lajv - 22/07/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Povezane vesti

Priština relativizuje značaj posete Zanijera Beogradu

Izvor: Kurir, 23.Jul.2008, 12:37

PRIŠTINA, 23. jula (Tanjug) - Priština upadljivo nastoji da minimizira značaj današnjih razgovora šefa UNMIk-a Lamberta Zanijera Beogradu, upozoravajući da da su status Kosovsa i politička pitanja - "zatvorena" i izvan nadležnosti šefa UNMIka. Zamenik premijera Kosova Hajredin Kući izjavio...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.