Beograd otkupljuje većinski udeo Bus plusa?

Izvor: RTS, 29.Jan.2014, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd otkupljuje većinski udeo "Bus plusa"?

Privremena uprava Beograda predložila "Bus plusu" da Grad otkupi većinski udeo u tom preduzeću, kaže Siniša Mali. Još nema odgovora, ali se nadam da ćemo to rešiti, ali ako ne uspemo, naći ćemo treće rešenje, rekao je Mali.

Predsednik Privremene uprave Beograda Siniša Mali kaže da je preduzeću "Bus plus", koje se bavi naplatom karata u javnom gradskom prevozu, predloženo da Grad otkupi većinski udeo tog preduzeća.

Mali je na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao da su predstavnici Privremenog organa imali nekoliko sastanaka sa predstavnicima "Bus plusa", kojima je Beograd izašao s ponudom da otkupi većinski deo preduzeća, kako bi obezbedio da taj sistem funkcioniše.

"Još nemamo odgovor 'Bus plusa', ostavili smo im nekoliko dana da o tome razmisle, ali u tome vidimo jedini način da sistem profunkcioniše. Nadam se da ćemo to rešiti sa 'Bus plusom', ali ako ne uspemo, naći ćemo treće rešenje", rekao je Mali.

Dodao je da u dosadašnjim razgovorima nije iznet novčani iznos kojim bi Beograd otkupio većinski deo "Bus plusa".

"Ako dobijemo pozitivni odgovor da su zainteresovani za to, ući ćemo i u tu vrstu razgovora", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, sadašnji sistem javnog gradskog prevoza i naplate karata je neodrživ, subvencije za to preduzeće rastu "a kasa je sve praznija".

Reagujući na izjavu Siniše Malog, kompanija "Apeks", koja rukovodi "Bus plusom", saopštila je da sistem za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu u Beogradu funkcioniše u potpunosti, i da se sve ugovorne obaveze do detalja poštuju.

"Nakon nekoliko apela od strane naše kompanije da se otvoreno razgovara o unapređenju razvoja prevoza, počeli smo pregovore o daljim uslovima poslovanja sistema 'Bus plus' u Beogradu, gde je jedna od tema bila i zainteresovanost grada da otkupi sistem", navodi se u saopštenju.

Kompanija "Apeks" je, kako se navodi, pripremila i niz drugih rešenja koja bi unela napredak u celokupan razvoj sistema prevoza i omogućila prevazilaženje problema sa kojim se suočava, zajedno sa svim ostalim učesnicima u prevozu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.