Beograd od parkiranja gradi vrtiće, vodovod...

Izvor: Mondo, 13.Sep.2017, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd od parkiranja gradi vrtiće, vodovod...

Sva parkirališta u Beogradu su obnovljena, a JP Parking servis posluje profitabilno, za razliku od 2013. godine, kada je dug i gubitak bio oko 100 miliona dinara. Najveći deo novca koji se zaradi u tom preduzeću ide u budžet grada...

Foto: Mondo/ Goran Sivački

"Želim da, od naredne godine, sa novim kolektivnim ugovorima prava zaposlenih budu veća, da podele uspeh koji smo zajedno ostvarili, a da i dalje, na tome insistiram, najveći deo novca koji se zaradi u preduzeću >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ide u budžet grada, jer iz tog budžeta mi gradimo novu kanalizaciju, vodovod, novi asfalt, bolnice i vrtiće i od toga podižemo kvalitet života i rada u našem gradu", rekao je gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, nakon obilaska Parking servisa i razgovora sa zaposlenima.

MODERNA i PAMETNA: Radi garaža na Obilićevom Vesić: Republika je nadležna za sudbinu PKB-a

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas je da o prodaji imovine Poljioprivredne korporacije Beograd (PKB) odlučuje Republika, a ne Grad Beograd. "Grad je PKB prebacio Republici Srbiji, tako da o sudbini PKB-a odlučuje Republika Srbija, tačnije Ministarstvo privrede", rekao je Vesić odgovarajući na pitanje novinara o (ras)prodaji imovine PKB-a, odnosno prodaje građevinskih parcela u Borči.

Ističući da vidi optimizam kod zaposlenih, gradonačelnik kaže da je situacija pre tri godine u Beogradu bila mnogo lošija nego što je sada, da je dug preduzeća i gubitak bio oko 100 miliona dinara, kao i da je postojao veliki broj parkirališta u gradu koja su bila neobeležena, te da nije vladao ni red ni disciplina u tom preduzeću.

A danas, ističe gradonačelnik, Parking servis je drugačiji, sva parkirališta u gradu su obnovljena, preduzeće posluje profitabilno, a zaposleni u tom preduzeću rade težak, zahtevan posao, ali i da su, osim tog posla, veoma važne društveno odgovorne aktivnosti kojima se preduzeće bavi, kao i, kako kaže, svako drugo preduzeće u komunalnom sistemu Beograda.

"Sa Parking servisom radimo na tome da povećamo bezbednost đaka, sa Gradskom čistoćom povećavamo svest kod mališana o ekologiji, sa Gradskim zelenilom da grad bude lepši"...naveo je Mali.

SJAJNO: Od novca za parking, oprema za porodilište

Kako je rekao to su "kor" (osnovne) delatnosti preduzeća, važne stvari koje pokazuju da kreiramo zajedno lepši i bolji Beograd, a svest o Beogradu kao našem domu razvija se na pravi način, a na kraju krajeva, to je i jedini način da grad bude lepši nego što je bio pre.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: Nije bilo ni reda ni discipline, a danas...

Izvor: B92, 13.Sep.2017

Sva parkirališta u Beogradu su obnovljena, Parking servis posluje profitabilno, za razliku od 2013, kada je dug i gubitak bio oko 100 miliona dinara, kaže Mali..Najveći deo novca koji se zaradi u tom preduzeću ide u budžet grada, dodao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali..."Želim da, od naredne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.