Beograd kroz vekove

Izvor: Danas, 29.Apr.2016, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Beograd kroz vekove"

Beogradski osnovci će, u četvrtak 5. maja u 10 časova na Kalemegdanu, u organizovanoj poseti učestvovati u trećoj fazi programa iz oblasti zavičajne istorije, koji organizuje Dečji kulturni centar Beograd. U istraživačkoj igri "Potraga za Beogradom kroz vekove", najmlađi učesnici će na interaktivan i zabavan način učiti o milenijumskoj prošlosti naše prestonice, otkrivajući spomenike kulture i stanovnike koji su gradili, unapređivali, branili ili oslobađali Beograd. >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas <<

Rešavajući zagonetke i putokaze, u laganoj šetnji kroz Kalemegdan, na potezu od Obeležja predaje ključeva i fontane Borba (Ribar), preko Savskog šetališta i Velikih stepenica do Karađorđeve i Stambol kapije, učesnici programa pronalaziće zadate lokacije u tvrđavi i parku. Glumci i animatori, u direktnom kontaktu sa decom, služiće se modelovanom komunikacijom– scenskom interakcijom, rekonstruišući svetove i scenarije prošlosti, životne priče znamenitih ličnosti.

Cilj učionice na otvorenom je razvijanje znanja i svesti dece i mladih o značaju očuvanja kulturne baštine. Autor i koordinator programa je Snežana Stanković, urednik kulturno-obrazovnog programa, a koautori i izvođači su Snežana Bećarević, Bojan Ivković, Goran Joksić, Srđan Došen, Radica Marinković, Marko Aleksić.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.