Beograd i Priština hoće posrednika za telekomunikacije

Izvor: Vesti-online.com, 19.Apr.2011, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd i Priština hoće posrednika za telekomunikacije

Šef srpskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović izjavio je da su se Beograd i Priština složili da od posrednika Roberta Kupera zatraže predloge rešenja u vezi sa pitanjima telekomunikacija, o čemu nisu mogli da se dogovore tokom prethodnih pregovora u Briselu, prenose beogradski mediji.

"Dogovorili smo se da, s obzirom da su nam udaljene pozicije, dozvolimo Kuperu da on predloži tačke spajanja koje on uočava, kao neki predlog o kojem bismo mogli da raspravljamo", izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je Stefanović.

On je istakao da to ne bi bilo rešenje tipa "uzmi ili ostavi", nego kompromisno rešenje koje bi zatim razmatrali Beograd i Priština.

"To bi bio predlog o kojem ćemo razgovarati i za koji očekujemo da će biti spoj interesa obe strane", rekao je Stefanović, dodajući da će naredni sastanak dve strane biti održan sredinom maja.

Vođa kosovskog tima za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri izjavila je prištinskim elektronskim medijima da su se učesnici dijaloga složili da zatraže pomoć od Kupera, da on "iznese dodatne ideje u vezi sa pitanjima telekomunikacije i energije, koje treba da bude evropske".

Tahiri je dodala da je po pitanju energije ostvaren veći pomak, ali da u vezi sa telekomunikacijama, "bez obzira koliko god su radili stručnjaci na ovu temu, nije bilo pomaka prema tački sporazuma".

Problemi vezani za telekominikacije posebno su zaoštreni kada su prošle godine, vlasti u Prištini, južno od Ibra, isključile srpskog mobilnog operatera MTS, kao i mreže Telenor i VIP.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.