Beograd finansira i treći pokušaj vantelesne oplodnje

Izvor: Blic, 01.Jan.2012, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd finansira i treći pokušaj vantelesne oplodnje

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i njegova pomoćnica Tatjana Pašić obišli su prvorođene bebe u 2012. godini u Ginekološko-akušerskoj klinici u Višegradskoj ulici i najavili da grad od danas finansira i treći pokušaj vantelesne oplodnje.

Majke dve devojčice i jednog dečaka, Petre, Valentine i Andrije, osim bebi paketa dobile su i novčanu pomoć od po 200.000 dinara, saopštila je gradska Služba za informisanje.

Pomoćnica gradonačelnika je prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posete istakla da od danas grad Beograd finansira i treći pokušaj vantelesne oplodnje, za šta je iz gradske kase izdvojeno 30 miliona dinara i podsetila da se prošle godine rodilo gotovo 20.000 beba u Beogradu i da je svaka od njih dobila gradski bebi paket, navedeno je u saopštenju.

Grad Beograd je u protekloj godini uspešno realizovao i akciju „Beogradski bebi klub”, a ona će biti nastavljena i u ovoj godini, a zahvaljujući tome što je bilo više od 50 donatora prikupljeno je 194 miliona dinara, ocenila je Pašićeva.

Ističući da će grad i ove godine nastaviti sa svim aktivnostima koje su usmerene na pomoć porodici, deci i trudnicama, Pašićeva je podsetila da je krajem prošle godine ustanovljen i SMS servis za trudnice i da je za mesec i po dana ovu uslugu koristilo više od 1.400 trudnica.

"Nastavljamo takođe i ove godine sa jednokratnom pomoći za sve nezaposlene porodilje i za porodilje sa niskim primanjima", ocenila je Pašić u saopštenju.

Povezane vesti: Rođendan prve bebe rođene u programu vantelesne oplodnje Odlaze u Prag da nađu donatore sperme i jajnih ćelija RZZO finansira i drugi pokušaj vantelesne oplodnje Nova šansa za parove koji žele drugi pokušaj vantelesne oplodnje

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.