Beograd domaćin međunarodne izložbe pasa

Izvor: Studio B, 17.Mar.2012, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd domaćin međunarodne izložbe pasa

U organizaciji Kinološkog saveza Republike Srbije na Beogradskom sajmu se dva puta godišnje održava Međunarodna izložba pasa svih rasa - CACIB Beograd, koja u proleće označava početak, a na jesen kraj kinološke sezone u našoj zemlji.

To je najveća manifestacija te vrste u Srbiji, i danas je ovo bilo jubilarno 50. izdanje.

Ko je ko u psećem svetu, ko su znamenite njuške pseće aristokratije i svi koji nešto znače među četvoronošcima na beogradski sajam >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << pasa svih rasa dolaze da vide i budu viđeni i da ozvaniče poreklo svoje plave krvi.

Pljuštali su i kontakti, i diplome, i pehari za lepotu u kategorijama beba, juniora, mladih, srednjih, zrelih, veterana, šampiona i razreda radnih pasa. Održan je i Agility Show - sportsko takmičenje vrhunski obučenih pasa, kao i izbor za najboljeg mladog vodiča psa, i Best in Show - izbor za najlepšeg psa izložbe. U Kinološkom savezu, kažu ne pamte da su imali prijavljeno 1230 pasa u više od 150 rasa, kao ove godine.

- dr.Mahmud Al Dagistani, generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije - Ovaj put izložba izuzetno lepa, uspešna, na ovoj izložbi prijavljeno toliko pasa iz 25 zemalja sveta, ima izlagača iz Ametrike, tako da je to prava svetska izložba u pravom smislu, imali smo sudije iz inostranstva.

I tako dva puta godišnje još od daleke 1925. A ovom 50. izložbom zvanično je počelo i pseće proleće u Srbiji, ili kako se to stručno kaže-kinološka sezona 2012.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Grafiti izložba mačaka

Izvor: SEEcult.org, 18.Mar.2012, 04:54

Ponosni vlasnici rasnih mačaka iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Mađarske, Bugarske i Rusije, okupili su se tokom vikenda na Beogradskom sajmu sa svojim ljubimcima, na međunarodnoj izložbi "Graffiti Cat Show".

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.