Beograd domaćin 20. Šampionata sveta u plivanju perajima i brzinskom ronjenju za seniore (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2018, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd domaćin 20. Šampionata sveta u plivanju perajima i brzinskom ronjenju za seniore (AUDIO)

U subotu je u našoj zemlji počeo svetski spektakl u sportu pod vodom, a naša zemlja će ugostiti više od 400 takmičara u toj disciplini, ističe predsednica Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije i članica Izvršnog biroa Svetske ronilačke federacije Božana Ostojić.

"Srbiji je pripala čast da organizuje jubilarno 20. Svetsko prvenstvo u plivanju perajima i brzinskom ronjenju, a imamo 40 prijavljenih reprezentacija sa 432 registrovana takmičara", kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ostojićeva i dodaje da će Prvenstvo biti održano na bazenima "Milan Gale Muškatirović" ("25. maj").

"Od 16. do 19. jula na programu su discipline plivanja sa perajima, a zatim će na Adi Ciganliji biti održan plivački maraton (prvenstvo u otvorenoj vodi)", kaže Ostojićeva i dodaje da će se prvenstvo 21. i 22. jula vratiti na bazene "25. maj" da bi bilo održano univerzitetsko takmičenje.

Naš proslavljeni plivač Ivan Lenđer takmičiće se prvi put u svojoj karijeri sa perajima.

"Nisam imao prilike da se takmičim sa perajima, iako ih koristim u sklopu treninga", kaže Lenđer i dodaje da se tehnika plivanja sa prerajima i bez njih ne razlikuje mnogo.

"Nadam se da ćemo uspeti da opravdamo očekivanja jer je ipak reč o Svetskom prvenstvu, a ovaj izazov dočekujemo spremno s obzirom na nedavno učešće na Mediteranskim igrama", objašnjava Ivan.

Takmičari će se boriti za nove bodove na evropskoj, odnosno svetskoj rang-listi, a prvenstvo će ovom sportu doneti priliku da ga MOK izabere za novu olimpijsku disciplinu za Olimpijske igre 2024. godine u Parizu.

"Ovo takmičenje bi trebalo da pozitivno utiče i na razvoj rekreativnog sporta", ističe državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić.

Prvenstvo sveta u plivanju perajima i brzinskom ronjenju za seniore u Beogradu organizovao je Savez organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, kao i Grada Beograda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.