Beograd dobija Centar za fotografiju

Izvor: Blic, 17.Maj.2011, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd dobija Centar za fotografiju

Centar za fotografiju biće otvoren 20. maja u 19 sati u Legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića (Rodoljuba Čolakovića 2). Program centra obuhvatiće predavanja, izložbe, publikacije, diskusije i radionice koje će se baviti fotografijom.

U planu Centra za fotografiju je i stvaranje kolekcije fotografskih artefakata i specijalizovane i biblioteke.

Program centra za sada podrazumeva prezentacije i predavanja koja će biti organizovana jednom u šest nedelja, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << počeće predavanjem fotografa Milana Aleksića koji će govoriti o svom umetničkom radu i o problemu i značaju fotografske edukacije u Srbiji.

Osnivači i urednici Centra za fotografiju su Ivan Petrović i Mihailo Vasiljević, a zadatak centra je da aktivno prati fotografsku produkciju i istražuje istoriju fotografije u skladu sa svetskim tokovima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.