Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2010, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Za ratni zločin u Prijedoru 15 godina zatvora

Odjeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu osudilo je danas bivšeg pripadnika rezervnog sastava MUP-a Republike Srpske Duška Kesara na 15 godina zatvora zbog zločina nad troje Bošnjačkih  civila u Prijedoru 1994. godine. Kesar je optužen da je, kao inicijator i jedan od suizvršilaca, sa pripadnicima iste oružane formacije Dragom Radakovićem, Draškom Krndijom i Radoslavom Kneževićem počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Presuda za zločine u Prijedoru

Izvor: B92, 01.Okt.2010

Beograd -- Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu osudilo je bivšeg pripadnika MUP-a RS Duška Kesara na 15 godina zatvora zbog zločina u Prijedoru... Kesar je optužen da je sa pripadnicima oružane formacije Dragom Radakovićem, Draškom Krndijom i Radoslavom Kneževićem počinio ratni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.