Beograd: Protest novinara ispred zgrade Vlade Srbije

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Dec.2015, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Protest novinara ispred zgrade Vlade Srbije

BEOGRAD - Novinari raznih medijskih kuća okupili su se večeras ispred zgrade Vlade Srbije, protestujući zbog odnosa političara prema toj profesiji i da bi podržali novinarku B92 kojoj se ministar odbrane Bratislav Gašić nepristojno obratio.

Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović je izjavio novinarima da treba da se zapitamo kako smo došli u tu situaciju da političari i drugi, kako je rekao, "nama brišu pod".

On je takođe rekao, komentarišući Gašićevu izjavu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koji je novinarki rekao da "voli novinarke koje lako kleknu", da je ustvari cijela novinarska profesija na koljenima i da treba da se zapitamo kako smo došli u takvu situaciju da budemo tako poniženi.

Na pitanje zašto su se novinari okupili kada je premijer Aleksandar Vučić najavio smjenu Gašića zbog tog postupka, Obradović je rekao da se ne radi samo o ministru Gašiću, već o novinarima i novinarstvu u Srbiji.

"Treba da se zapitamo kako smo došli u ovu sitauciju da nam jedan političar vređa koleginicu na tako prizeman način koji je kod nas nezabeležen", rekao je on, poručivši da i novinari i političari iz ovog slučaja treba da izvuku pouke.

Među okupljenima su i predstavnici novinarskih udruženja, kao i stariji i mlađi predstavnici sedme sile.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.