Beograd: Policija u civilu će dežurati i hapsiti po prevozu

Izvor: Vesti-online.com, 03.Okt.2013, 04:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Policija u civilu će dežurati i hapsiti po prevozu

U nekim vozilima gradskog saobraćaja u Beogradu ubuduće će dežurati policajci u civilu da bi sprečili napade na vozače i kontrolore, dogovorili su se predstavnici MUP-a, beogradskog Sekretarijata za saobraćaj, Direkcije za javni prevoz i Gradskog saobraćajnoj preduzeća "Beograd".

Foto: Ilustracija  

"Efikasnijem radu policije doprineće i skraćeni istražni postupak jer će se počinioci incidenta odmah privoditi sudiji za prekršaje", objavio je bilten >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Gradske uprave Beograda Beoinfo.

 

Dogovoreno je da se omogući direktna veza vozača sa dežurnim centrom MUP-a, te će vozači u slučaju napada moći direktno da pozovu policiju. Priprema i organizacija rada pripadnika MUP-a i njihov rad na terenu počeće ove nedelje. U saopštenju nije navedeno na kojim će linijama javnog prevoza dežurati policajci.

 

Od početka godine dogodilo se 48 napada na vozače GSP "Beograd" i privatnih prevoznika i više od 80 napada na kontrolore.

 

"Iako je veliki broj dosadašnjih napada rešen i policija je otkrila počinioce, cilj sastanka bio je da se dogovore dodatne mere koje bi doprinele smanjenju broja napada i njihovoj prevenciji", javio je Beoinfo.

 

Kao jedno od rešenja za povećanje bezbednosti u javnom prevozu koje grad Beograd praktikuje, jeste da sva nova vozila budu opremljena kamerama koje do sada ima 30 "Kafovih" tramvaja, 32 zglobna "Ikarbusova" autobusa nabavljena ove godine i 200 zglobnih "Solarisovih" autobusa, čija će kompletna isporuka biti završena do

kraja godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.