Beograd: Neophodna maksimalna štednja struje

Izvor: S media, 11.Feb.2012, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Neophodna maksimalna štednja struje

Načelnik gradske Uprave za energetiku Marko Stojanović pozvao je danas građane da maksimalno štede električnu energiju.

Stojanović je rekao za televiziju B92 da je posle jučerašnjeg apela potrošnja struje u Beogradu smanjena, ali nedovoljno.

"Smanjena je, ali za očekivanje i ono što treba sistemu u nedovoljnoj meri", a ono što je juče bio apel danas građani treba da shvate kao upozorenje, rekao je on.

Stojanović je posebno apelova na građane >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koji se greju na daljinske sisteme da ne korister struju za dogrevanja prostorija.

Obustavljen saobraćaj na pruzi Beograd-Bar

Do ponedeljka još 25 cm snega u Beogradu

Izvučene dve "sedmice" u Beogradu

Prema njegovim rečima, grad Beograd je učinio sve da kao sistem olakša poslovanje elektrodistribucije i toplana i da maksimalno pomogne, a "očekujemo da to građani ispoštuju".

Stojanović je naveo i da je uključenje kompletnog javnog osvetljenja pomereno za 45 minuta kasnije dok se isključenje obavlja dva sata ranije od uobičajenog.

"Večeras će to biti još za sat i po, tako da će kompletno javno osvetljenje u Beogradu biti isključeno u tri sata što na dnevnom nivou Beograda znači uštedu za jedno naselje od 30.000 stanovnika", rekao je on.

Stojanović je objasnio da je to sistemska mera i da zamolio građane da učine sve sve kako se ne bi ušlo u dramatičnu situaciju.

Meštani prigradskog naselja Leštani kažu da ulična rasveta u tom kraju gori 24 sata, uprkos prijavama nadležnima. Prijavljujemo od ponedeljka svaki dan i kažu da će doći ručno da isključe, kaže jedna od meštanki. Opširnije OVDE

(b92, Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.