Beograd: Devet prijava nedeljno za zlostavljanje dece

Izvor: Vesti-online.com, 19.Nov.2013, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Devet prijava nedeljno za zlostavljanje dece

U Incest trauma centar Beograd nedeljno stigne devet prijava slučajeva zlostavljanja dece, izjavila je danas direktorka Centra Beograd Dušica Popadić.

Ilustracija: Učiti decu o prevenciji nasilja još u obdaništu  

 

Ona je na konferenciji za novinare pozvala medije da se više bave prevencijom nasilja nad decom nego izveštavanjem kada se nasilje dogodi.

 

- Najefikasnija prevencija je učiti decu o seksualnom nasilju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od obdaništa, a kasnije i u školi – rekla je Dušica Popadić.

 

Ona je istakla da seksualno nasilje još nije tema u školama. Šefica Kancelarije Saveta Evrope u Srbiji Antje Rotemund rekla je da deca moraju da budu aktivni učesnici edukacije o seksualnom nasilju i da Incest trauma centar radi na neophodnosti podizanja svesti o obrazovanju dece. Zamenica direktorke Centra Ljiljana Bogavac rekla da odrasli često zaboravljaju dečju perspektivu.

- Seksualno nasilje nikada nije bilo tabu tema za osobe koje su prijavljivale slučajeve, nego smo ih mi odrasli tako postavili – rekla je Ljiljana Bogavac.

 

Danas je Svetski dan prevencije zlostavljanja i zanemarivanja dece.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.