Beograd: Deca legalno kupuju drogu!

Izvor: S media, 24.Dec.2011, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Deca legalno kupuju drogu!

Nova droga legalno se može kupiti u Beogradu i svima je lako dostupna! Mladi masovno puše osveživač prostorija, pod imenom „biljni tamjan", koji ima mnogo jače dejstvo od marihuane i bez problema se može kupiti u prodavnici.

Kako bi proverila da li je moguće tako lako doći do ovako opasne supstance i da li ta mešavina zaista ima dejstvo droge, novinarka P r e s s a nabavila je „biljni tamjan" u jednoj prodavnici u Sremskoj ulici >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i kupila ga za 1.000 dinara. Kolega Nebojša Zeković se prihvatio novinarskog posla, „smotao" nešto što je ličilo na mešavinu raznih trava, zapalio i povukao prvi dim...

Prva faza -Nije mi ništa

„Miris je bio grozan, ukus još gori. Drugi dim, treći, četvrti... Ma ovo 'ne radi', nije mi ništa. Sasvim sam svestan, nisam žedan, nema peckanja jezika, od tripa ni glasa... Šta me, bre, zezaju! Jeste, 'uradiću' se od osveživača prostorije. Kakva glupost, smorio sam se."

P r e s s u dojavili zabrinuti roditelji

Da „biljni tamjan" ima dejstvo droge i da ga mladi Beograđani masovno koriste, Preš je upozorilo nekoliko roditelja koji su se javili redakciji. Koliko je ova „biljka" opasna ispostavilo se nakon što se jedna učenica beogradske tehničke škole čudno ponašala na nastavi. I roditelji devojčice primetili su da nešto nije u redu, a kasnije se otkrilo da je pušila „biljni tamjan". Pored njih, Preš je pozvalo još nekoliko roditelja koji su nam dali i adresu prodavnice u kojoj su njihova deca kupila ovaj opasan proizvod.

- U prodavnici su mom detetu čak rekli da vodi računa jer je ova biljka, ako se često unosi u organizam, štetna za bubrege - navodi sagovornik P r e s s a.

Druga faza- Malo mi se tresu ruke

„Polagano osećam kako usta počinju da mi se suše. Ništa strašno, čaša vode će to rešiti. Uf, treba mi nešto jače da ugasim žeđ, „koka-kola", dajte mi „koka-kolu"! A zašto mi se ruke sad odjednom tresu?! Sve jače i jače... Ne mogu da ih zaustavim. Šta se ovo dešava? Čekaj, bilo mi je dobro. Ma, proći će brzo... Uh, loše mi je, mnogo mi je loše! Šta sad da radim? Grlo mi je suvo skroz, ne mogu da gutam... Još vode... Moram da pokvasim lice. Srce počinje da lupa sve jače... Polijte me vodom!"

Španija: Zaplenjeno tri tone hašiša

Vukadinović: Droga na Zapad stiže preko Kosova

Uhapšena manekenka sa 2,5 kilograma kokaina u silikonima

Treća faza- Zovite lekare, umreću

Šta sam uradio, šta se dogodilo? Gde sam?! Srce će mi pući! Ništa ne vidim, hladno mi je... Od ovog može da se umre! Srce će mi iskočiti iz grudi! Ne mogu da dišem, nemam vazduha!! Ne mogu da pričam, ni da milsim... Loše mi je, jako mi je loše..."

Prodavac: Šta je tu sporno?

Vlasnik prodavnice u kojoj je novinar Preša kupio ovu biljnu mešavinu kaže da sve što nas interesuje o „biljnom tamjanu" možemo da pročitamo na deklaraciji. Kada smo ga pitali zašto radnici kupcima nude i „rizle" uz tamjan (u šta se uverio naš novinar), rekao je:

- Kod nas su „rizle" najjeftiniji proizvod u prodavnici i nudimo ih uz sve što se kupi (?!). Za sve ostalo što vas interesuje o „biljnom tamjanu" pogledajte na samom pakovanju proizvoda.

Nebojša je nakon pola sata potpuno prebledeo i kolabirao. Imao je klasične simptome preterano „navarenog" čoveka, krvave beonjače i zamagljen i izgubljen pogled, suva usta, osećao je glad i žeđ i potpuno je malaksao. U jednom momentu bilo mu je toliko loše da nije mogao da dođe sebi i morali smo da pozovemo Hitnu pomoć.

(P r e s s)FOTO: P r e s s

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.