Beograd: Bivši radnici Geneksa blokirali saobraćaj

Izvor: Mondo, 16.Jun.2016, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Bivši radnici Geneksa blokirali saobraćaj

Članovi Udruženja radnika, penzionera i bivših radnika kompanija "Generaleksport" i "Internacional CG", koji protestuju ispred Vlade Srbije, blokirali su Nemanjinu ulicu. Oni traže otrpremnine koje ne dobijaju već sedam godina.

Foto: Mondo/Goran Sivački Kapija Beograda: Bivša zgrada Geneksa

"Niko iz Vlade Srbije nas nije primio, nisu obratili pažnju na naš zahtev i zato smo izašli na Nemanjinu ulicu i ostaćemo tu 24 časa", rekla je agenciji Beta predsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Udruženja Zorica Sekuloski.

Prema rečima radnika, okupljenih je bilo oko 300 ali zbog vrućine je mnogima pozlilo pa su napustili protest. Najavili su da će protesete ispred Vlade Srbije nastaviti u utorak, 21. juna.

Bivši radnici "Geneksa" sedam godina čekaju isplatu otpremnina od 200 evra po godini staža.

Njihov zahtev je da dobiju pismenu potvrdu da će otpremnine dobiti do 1. jula.

Sekuloski je rekla da je "Geneksova" imovina čija je vrednost veća od dve milijarde evra rasprodata za 170 miliona evra.

Navela je da su delovi imovine "Geneksa" prodati biznismenima Miroslavu Miškoviću i Miodragu Kostiću.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.