Beo zoo vrte, srećan rođendan

Izvor: Mondo, 12.Jul.2015, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beo zoo vrte, srećan rođendan

Beogradski Zoološki vrt danas slavi 79. rođendan, bogatiji za veliki broj egzotičnih "stanara", još jedan ulaz, parking i nove tehnolohije.

Foto: MONDO, Stefan Stojanović

U "Vrtu dobre nade", na sedam hektara površine, danas živi 211 životinjskih vrsta, a najstariji žitelj je aligator Muja, koji je u Vrt stigao 1937, godinu dana posle njegovog otvaranja.

U cilju boljeg snalaženja posetilaca napravljena je i aplikacija za mobilne telefone koja daje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << detaljne informacije o svakoj životinji, a omogućen je i besplatni internet.

"Ovaj način povezivajna sa sajtom i informacije koje se dobijaju o jedinkama praktičniji je od populanog "ku-er" koda, koji se obično koristi", rekao je direktor Vrta Gvozden Radenković za "Novosti".

Prema njegovim rečima, napravljene su i nove mape na oba ulaza, a svaka tabla ima fotografije životinja ukoliko neko želi da vidi nešto posebno, kako bi se lakše i brže snašao.

Ove godine je, dodaje, Vrt dobio još jedan ulaz i parking pored njega.

"Dodatna vrata za posetioce otvorena su kod Vidin kapije, pa deca koja dolaze organizovano više ne moraju da prelaze tramvajsku prugu da bi posetila vrt", kaže Radenković.

Novi ulaz je za sada otvoren samo vikendom, zbog nedovoljnog broja zaposlenih, dodaje Radenković.

Na ulazu u vrt postavljlena je nova tabla sa pravilima ponašanja na tri jezika - srpskom, engleskom i ruskom, a pored opasnih životinja ostavljeno je dodatno upozorenje.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Beo Zoo vrt slavi 79. rođendan

Izvor: Studio B, 12.Jul.2015

Beogradski Zoološki vrt danas slavi 79. rođendan, bogatiji za veliki broj egzotičnih "stanara", još jedan ulaz, parking i nove tehnolohije...U "Vrtu dobre nade", na sedam hektara površine, danas živi 211 životinjskih vrsta, a najstariji žitelj je aligator Muja, koji je u Vrt stigao 1937, godinu...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.