Benzin u krvi, brzina u očima

Izvor: Vesti-online.com, 09.Maj.2018, 02:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Benzin u krvi, brzina u očima

U Drajahu kod Frankfurta održan je prvi skup moto-kluba Crne pantere. Na ulasku u prostor Teniskog kluba TVD 1880, gde je skup organizovan, dočekuju nas momci u crnim majicama i kažu da su tu da požele dobrodošlicu rakijom i vinom. Za rakiju kažu da je šljivovica, ali nisu sigurni da li je iz Srbije ili Bosne, a proseko je iz Hrvatske.

Unutra stotinak motora, u vazduhu se oseća miris Balkana, tačnije, ćevapa na roštilju. Muzika nije preglasna, ali zato dobro poznata. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Čuju se Prljavo kazalište, Riblja čorba, Crvena jabuka...

Prilaze nam predsednik kluba Mio Bešker i Denis Glavičić, potpredsednik. Započnju razgovor kao da se poznajemo 100 godina. Takvi su bajkeri.

- Naš klub je, sada možemo reći, internacionalni. U njemu imamo članove iz svih republika nekadašnje Jugoslavije. Spajaju nas ljubav prema motorima, muzika i dobra zabava. Svi imamo benzin u krvi i brzinu u očima. Ono što nas ne interesuje je politika. Učestvujemo na svim moto skupovima u Nemačkoj, a bili smo i u Hrvatskoj, Bosni i Srbiji - govori nam Mio Bešker.

Klub je osnovan pre tačno godinu dana, 14. maja.

- Dogovorili smo se da slavimo dan osnivanja nešto ranije i svake godine prvog vikenda u maju organizujemo moto skup - kaže Denis Glavičić, potpredsednik kluba.

Igor Jemrić je na skup došao iz Berlina

- Dolazak na prvi skup ovog kluba je dobra prilika da testiram moj novi motor. Kupio sam ga pre dve nedelje, a sada sam ga testirao. Mogu vam reći samo kratko, strava. Svaki evro od svih 17.000, koliko me je koštao, vredi - kaže Igor.

Moto skup se po bajkerskim pravilima završio velikim rok koncertom u kasne noćne sate.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.