Bentli u Ženevi predstavio koncept terenca

Izvor: Blic, 06.Mar.2012, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bentli u Ženevi predstavio koncept terenca

Bentli, britanski proizvođač luksuznih limuzina, na Salonu u Ženevi predstavlja koncept svog prvog terenca, model „EXP 9 F“

U poslednje vreme proizvođači vrhunskih, sportskih automobila okrenuli su se terencima, Tako smo prošle godine videli „maserati kubang", model baziran na „grend čirokiju". Ovaj put, iz Bentlija nam stiže „EXP 9F" koji deli tehničku osnovu sa Folksvagenovim „tuaregom". To i ne treba da čudi jer je upravo Folksvagen vlasnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bentlija.

Novi model, tradicionalno nudi obilje luksuza, plemenitih materijala, aluminijuma, kože i vrhunske plastike, a sve upakovano u, tipično za ovog proizvođača, kockasto pakovanje. Ispod haube nalazi se moćni bi-turbo dvanaestocilindrični benzinski agregat od šest litara, uparen sa osmostepenom automatskom transmisijom.

Putnici na zadnjoj klupi uživaju u obilju prostora i luksuza. Zavisno od položaja centralnog naslona tu je četiri ili pet mesta za putnike, a tu su i stalni internet pristup, priključak za „ajpod", stočić za piće. Poklopac prtljažnika se može otvoriti na dole, a zanimljivo je da se u njemu nalaze specijalne ostave u kojima se može držati set za piknik, dok poklopac služi kao stočić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.