Benon u Australiji, predviđa klasnu pobunu belih radnika

Izvor: B92, 03.Sep.2018, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Benon u Australiji, predviđa klasnu pobunu belih radnika

Sidnej -- Stiv Benon, bivši politički strateg predsednika SAD Donalda Trampa, koji je u Evropi angažovan na okupljanju desnih populističkih snaga, posetio je Australiju.

On je u intervjuu tamošnjoj državnoj televiziji ABC kritikovao "slabašni" stav australijskih vlasti prema agresivnosti Kine.

Benon predviđa da će u Australiji doći do pobune bele radničke klase. Izjavio je da se njegova kritika pre svega odnosi na ponašanje bivšeg australijskog premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Malkolma Turnbula prema Kini.

"Ljudi će u narednih deset ili 20 godina morati da odgovaraju na pitanje 'koliko ste znali o Kini?' i 'kako ste se postavili prema njoj?'", poručio je Benon.

Navodi se da je on Australiju nazvao "kanarincem u rudnom oknu" (koji ugine u slučaju pojave opasnog gasa) i upozorio na posledice nesuprotstavljanja Kini.

"Kina posmatra SAD i Australiju na isti način. Oni misle da smo mi vazalne države", rekao je Benon. Navodi da je arhitekta pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD 2016. godine kazao da je ključ Trampovog uspeha među radnicima i srednjom klasom Amerikanaca bilo upravo suprotstavljanje Kini.

"Elite u našoj zemlji (SAD), baš kao i elite u Australiji, tvrdile su da je uspon Kine neminovan. To je kao drugi zakon termodinamike. To je deo fizičkog svemira. A znate šta je Tramp rekao? 'Ja mislim da nije tako'", naveo je Benon. On je ocenio da je Australija zrela za revoluciju radničke klase.

"Postoji mnogo besa tamo i ja mislim da taj bes može da se zauzda. Australija će biti leglo populizma", kazao je Benon. Navodi se da je on odbacio mišljenje da ideologija ekonomskog nacionalizma rasistička. "Beli radnici u ovoj zemlji nisu rasisti. Radnici u ovoj zemlji konačno ustaju za svoja prava. I nije važno koliko će liberalnih novinara doći ovde i reći 'o, to je samo šaka fašista, šaka nacista, to je šaka rasista'. Ovaj pokret se neće zaustaviti", zaključio je Benon.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.