Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jun.2016, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bend "Lollobrigida": Od sutra kreće naše doba

Popularni bend "Lollobrigida" objavio je novi singl i video-spot za pjesmu "Sutra".

Melodija i ritmovi su, kako ističu članovi ovog benda, nešto drugačiji od onoga što je publika navikla da čuje od ovog sastava.

"Pjesma je pravi pop hit koji će se vrtjeti na svim radio-stanicama ovog ljeta", istakli su članovi benda.

Ovu netipičnu pjesmu za ovaj bend napisala je pjevačica sastava "Lollobrigida" Ida Prester.

"Od sutra kreće naše doba, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ljetni pop hit. Ovo je pjesma o odgađanju: sve što možeš danas - ostavi za sutra. S tim instinktom se veliki broj nas bori cijeli život. Sutra ćemo dati otkaz na poslu koji ne volimo, sutra ćemo prekinuti loše veze, od sutra kreće naše doba", istakla je Ida.

Pjevačica dodaje da je tekst i melodiju napisala u jednom danu, ali da je sam aranžman pjesme trajao preko šest mjeseci.

"Probali smo u sint pop aranžmanu, pa u indi rok maniru, ali nismo dobili ništa što bi nam sjelo. Na kraju smo odlučili totalno ogoliti tekst, ostaviti vokal gotovo sam i napraviti minimalistički aranžman, tih i prozračan, uz puno šejkera, gotovo tropskog ugođaja", naglasila je Ida.

Ovo je prva pjesma sastava "Lollobrigida" u kojoj nema agresivnih sint dionica, a Idin glas je takođe, pored teksta, u prvom planu, ogoljen, bez efekata.

"Isprva sam se bunila jer me strah isticati vokal, u svim našim drugim pjesmama glasni instrumenti 'jedu' glas, ali bend me uvjerio da je napokon vrijeme da se oslobodim. Tekst je intiman, takva je i pjesma", dodala je Ida.

Uz pjesmu dolazi i zanimljiv video-spot koji je prvo bio zamišljen kao standardni slika-tekst video, ali, kako ističu članovi benda, kad se grupa već sredila za fotografisanje, nekako se činilo prirodnim da, umjesto statičnom fotografijom, "Sutra" ovjekovječe malo pokretnijom slikom.

"Napravili smo i jednostavan 'lyrics' video u kojem sviramo kao terasa band negdje na francuskoj rivijeri. Azurnu obalu efikasno je zamijenila obala Save, a terasu skupog hotela pohaban stari splav", uz smijeh je opisala Ida.

Sastav "Lollobrigida" postoji od 2003. godine i do sada su zabilježili mnoge nastupe u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, BiH, Austriji i Mađarskoj.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.