Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Avg.2017, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beloruski opozicionar Statkevič uhapšen

Supruga istaknutog beloruskog opozicionara Nikolaja Statkeviča izjavila je danas da mu je određen zatvor od 15 dana pošto ga je policija privela u glavnom gradu Belorusije.

Marina Adamovič rekla je da je Statkevič, bivši predsednički kandidat, priveden danas oko podne u Minsku. On je pre dve nedelje bio osuđen u odsustvu po optužbama vezanim za organizaciju demonstracija u julu protiv velikih vojnih vežbi planiranih idućeg meseca sa Rusijom.

Statkevič je u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << više navratao hapšen u vezi sa protestima protiv autoritarne vlasti predsednika Aleksandra Lukašenka. Proveo je pet godina u zatvoru zbog demonstracija protiv rezultata predsedničkih izbora 2010. godine, na kojima je on bio jedan od kandidata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Uhapšen lider opozicije u Belorusiji

Izvor: N1 televizija, 26.Avg.2017

Supruga istaknutog beloruskog opozicionara Nikolaja Statkeviča izjavila je da mu je određen zatvor od 15 dana pošto ga je policija privela u glavnom gradu Belorusije...Marina Adamovič rekla je da je Statkevič, bivši predsednički kandidat, priveden u subotu oko podne u Minsku. On je pre dve nedelje...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.