Belorusija pokreće vojsku  udarnoj jedinici stiglo naređenje

Izvor: B92, 28.Jun.2022, 20:22

Belorusija pokreće vojsku " udarnoj jedinici stiglo naređenje

Belorusija pokreće vojnu vežbu koja će biti izvedena u dve etape.

Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo je da danas počinju dvodnevne komandno štabne vežbe 19. gardijske posebne mehanizovane brigade radi uvežbavanja odbrambenih operacija, piše RIA Novosti.

"U skladu sa planom obuke Severozapadne operativne komande, od 28. juna do 30. juna 2022. godine izvodi se komandno-štabna vežba sa 19. gardijskom zasebnom mehanizovanom brigadom. Cilj manevara je uvežbavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komandovanja i upravljanja vojne jedinice i podjedinica brigade tokom borbenih dejstava u odbrambenoj operaciji", navodi se u poruci na Telegram kanalu pres službe ministarstva.

Vežba se izvodi u dve etape.

Kako se navodi u izveštaju, vojnici će u prvoj fazi razraditi pitanja organizovanja odbrambene borbe, upravljanja vojnim jedinicama i podjedinicama u toku pripreme za neprijateljstva, organizovanja interakcije i sveobuhvatne podrške u interesu rešavanja odbrambenih zadataka.

U drugoj fazi će razraditi pitanje obuke o upravljanju potčinjenim vojnim jedinicama i podjedinicama brigade kada vode odbrambenu borbu, povećanje preživljavanja trupa u složenom okruženju koje se brzo menja i uzimajući u obzir analiza rezultata savremenih ratova i oružanih sukoba.

Jedinica koja čini okosnicu vežbe, 19. gardijska mehanizovana brigada, je formacija Oružanih snaga Belorusije sa sedištem u Zaslonovu. Brigada baštini tradicije 2. gardijskog mehanizovanog korpusa sovjetske armije.

Jedinica je tokom hladnog rata bila smeštena u Mađarskoj, a nakon raspada SSSR prekomandovana je u Belorusiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.