Belim lukom protiv krvopija

Izvor: Vesti-online.com, 15.Avg.2018, 06:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belim lukom protiv krvopija

Promena načina ishrane, koji podrazumeva konzumiranje više voća i povrća, a manje mesa i slatkiša, oteraće komarce od vas. Drugi način za izbegavanje njihove najezde je konzumiranje belog luka.

Ima leka protiv minijaturnih nepodnošljivih krvopija, koje istovremeno neprijatno zuje i ujedaju, poručuje bečki stručnjak Hademar Bankhofer.

Promena načina ishrane, koji podrazumeva konzumiranje više voća i povrća, a manje mesa i slatkiša, oteraće komarce od vas.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Ove preporuke dr Bankhofer zasniva na istraživanju koje je pokazalo da komarci posebno vole osobe sa "prekiselom krvi", a takve osobe izrazito mnogo jedu meso i slatkiše.

Drugi način za izbegavanje njihove najezde je konzumiranje belog luka.

Osobe koje ovu namirnicu zbog mirisa ne podnose, mogu čen da preseku na pola i time natrljaju stopala. Sat kasnije telo će mirisati, baš kao da su čen i pojeli, a komarci će nestati iz vidokruga potencijalne žrtve.

Komarci ne vole ni miris vitamina B, zbog čega bi u ishranu trebalo uvrstiti proizvode od integralnog brašna, pšenične klice, mlečne proizvode, pečurke, orahe i skušu. Ili, po savetu Bankhofera, telo namazati uljem od lavande, karanfila, lovora, kao i jabukovim sirćetom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.