Beli performansom završio kampanju

Izvor: RTS, 30.Mar.2017, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beli performansom završio kampanju

Ljubiša Preletačević Beli večeras je, jedinstvenim performansom, završio u Mladenovcu predizbornu kampanju Luke Maksimovića, predsedničkog kandidata, sa porukom da građani sada imaju za koga da glasaju.
Beli je izašao na improvizovanu binu na livadi, iza košarkaških terena sportskog centra "25. maj" u Mladenovcu, nošen na stolici, obučen u prepoznatljivo belo odelo, sa lovorovim vencem na glavi, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poput krune.

Uručene su mu četiri štafete, za sever, zapad, istok i jug Srbije, a Beli je rekao da želi građanima da pruži slobodu:
"Neću biti političar koji misli samo na sebe. Ja ću da se obogatim, ali i vas ću. Nisam političar koji misli samo na sebe", rekao je Beli.
"U poslednje tri decenije stalno su bili stariji kandidati. Sada je došao Beli, mlad, jak, lud, koji hoće da pomogne, hoće da ukrade, ali hoće i da da", rekao je Luka, alijas Beli, i izrazio uverenje da pobeđuje u prvom krugu.
Građani, kaže, sve što treba da urade 2. aprila je da "ukradu penzionerima, babama i dedama lične karte, da se obuku u belo i zaokruže broj 5, jer je Ljubiša sila Božija, čovek došao sa neba".
"Ovo je najbolji politički skup ikada, jer se svi veselimo i smejemo, a imamo jaku ideju i poruku. Ljubi vas čika, bez sikiranja, sirotinja uzvraća udarac", poručio je okupljenima.
Na skupu je govorio i sociolog Jovo Bakić koji je rekao da je nama potrebno da "čika ljubi", da "nema sikiracije".

Beli je, kaže, fiktivna ličnost, ali pokazuje put ka promeni bolesnog sistema.
Književnik Marko Vidojković, koji je vodio konvenciju, naglasio je da iza Belog stoji narod, a ne armija hamera, i poručio pristalicama da budu spremni da u nedelju može da dođe do "opasnog s...a", da se desi izborna krađa.
U tom slučaju pozvao je: "Dajmo da ovu za.......ju prebacimo na ulicu".
Vidojković je suštinu Belog objasnio kao potrebu da se banalizacijom uruši sistem, kako bi posle toga bili stvoreni uslovi za prave izbore.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Završni miting Maksimovića u Mladenovcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2017

Ljubiša Preletačević Beli večeras je, jedinstvenim performansom, završio u Mladenovcu predizbornu kampanju Luke Maksimovića, predsedničkog kandidata, sa porukom da građani sada imaju za koga da glasaju...Beli je izašao na improvizovanu binu na livadi, iza košarkaških terena sportskog centra...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.