Beli dijamant prodat za više od 30 miliona dolara

Izvor: Blic, 07.Okt.2013, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beli dijamant prodat za više od 30 miliona dolara

Beli dijamant u obliku jajeta od 118,28 karata prodat je danas u Hongkongu za 30,6 miliona dolara.

Ovaj kamen, providan kao voda i veličine jajeta, prodat je za 30,6 miliona dolara odnosno 22,69 miliona evra, mada je njegova vrednost procenjena na 30 do 35 miliona dolara.

Dijamant je pronadjen 2011. godine u jednoj zemlji na jugu Afrike čije ime nije otkriveno.

Ljubitelji dragog kamenja sada čekaju novembar kada će u Ženevi biti ponuđen na prodaju ružičasti dijamant čija je vrednost procenjena na više od 60 miliona dolara.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beli dijamant prodat za 27,3 miliona dolara!

Izvor: Press, 07.Okt.2013

Telefonski ponuđač kupio je 118-karatni kamen iz Afrike na aukciji koja je održana u ponedeljak uveče, preneo je AP... Cena je premašila raniju rekordnu cenu za beli dijamant od 26,7 miliona dolara koji se našao u maju na aukciji Kristija u Ženevi... Drugi na aukciji bio je 7,6 - karatni plavi...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.