Belgijska pevačica Sela Sju: Sa mnom će plakati cela Arena

Izvor: Blic, 03.Sep.2013, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgijska pevačica Sela Sju: Sa mnom će plakati cela Arena

Belgijska pevačica Sela Sju je najtraženije mlado lice na muzičkoj sceni. Ona će 23. septembra nastupati u Areni, a pred prvi dolazak u Beograd publici poručuje da će ih naterati da istovremeno plaču i plešu uz njen glas.

Sa 15 godina naučila je da svira gitaru, a sa 17 je napravila demo snimke pesama koje je napisao jedan belgijski producent. Kada joj je produkcijska kuća “Univerzal” ponudila ugovor, Seli Sju je samopouzdanje skočilo do neba, ali je predlog odbila, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer je želela da izvodi isključivo svoje pesme.

Podstaknuta ocenom da ima iks faktor, snimila je nekoliko kompozicija, okačila ih na društvenu mrežu “Majspejs” i - nije pogrešila. Potpisala je ugovor sa nezavisnom etiketom “Because Music” i njen debi album “Selah Sue” iz 2011. prodat je u 720.000 kopija širom Evrope. Hitovi “Raggamuffin”, “Crazy Vibes” i “This World” uvršteni su na razne top-liste.

Magazin “Rolingston” proglasio vas je jednim od novih lica 2012. na koja treba obratiti pažnju. Kako se vaš život promenio tokom proteklih par godina?

- Život mi se potpuno preokrenuo, ali na pozitivan način. Upoznala sam mnogo dobrih i talentovanih ljudi, dobila sam priliku da vidim svet... Muzika je mom postojanju dala smisao. Ranije sam bila zbunjena i deprimirana, ali sada stojim čvrsto na zemlji i znam koji su moji ciljevi.

Probili ste se zahvaljujući internetu. Da li mislite da društvene mreže danas olakšavaju stvari novim izvođačima?

- Naravno, internet je danas najvažniji medij. Kada pitam svoje fanove iz drugih zemalja kako su čuli za mene, svi kažu “putem interneta”. Hvala bogu da postoji.

O čemu govore vaše pesme?

- Čitav moj album govori o prihvatanju sebe, a to je najteža stvar koju sam uradila u životu. Trudim se da doprem do ljudi i ponudim im utehu putem muzike. Zauzvrat dobijam dobar osećaj i motivaciju da nastavim sa turnejom i pevanjem istih pesama iznova i iznova. Moj stil je vrlo eklektičan i čine ga soul, hip-hop, malo rege... Za svakoga ponešto.

Šta znate o Srbiji i šta očekujete od koncerta u Beogradu?

- Nikad nisam bila u vašoj zemlji i zaista ne znam šta da očekujem. Uvek uživam kada posećujem neku zemlju po prvi put, to je posebno iskustvo. Daću sve od sebe na sceni kako bih uspostavila odgovarajuću energiju. Neki delovi koncerta će biti duboki i emotivni, drugi veoma sirovi uz mnogo ritma. Publika će pevati, plesati, rasplakaću vašu Arenu, ukratko rečeno - očekuje ih jedan emotivni put.

Kakvu muziku slušate privatno?

- Moji omiljeni umetnici su Flajing lotus, Džejmi XX, Bats, Litl Dregon, Erika Badu i Loren Hil. Volela bih da radim sa svima njima i sa još mnogo talentovanih izvođača.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Belgijska pevačica Sela Sju: Sa mnom će plakati cela Arena

Izvor: Dzungla.org, 03.Sep.2013

Belgijska pevačica Sela Sju je najtraženije mlado lice na muzičkoj sceni. Ona će 23. septembra nastupati u Areni, a pred prvi dolazak u Beograd publici poručuje da će ih naterati da istovremeno plaču i plešu uz njen glas.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.