Belgija vratila u Francusku više od 600 migranata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Feb.2016, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija vratila u Francusku više od 600 migranata

Belgija je od prošle sedmice, kada je uspostavljena granična kontrola, u Francusku vratila više od 600 migranata, saopštila je u ponedjeljak policija.

Belgija je usljed strahovanja da bi migranti iz improvizovanog naselja "Džungla" kod Kalea, mogli da krenu ka luci Zebriž i da odatle pokušaju da dođu do Britanije, uvela granične kontrole.

Francuska je odluku Brisela ocijenila kao "čudnu".

"Od uspostavljanja pograničnih kontrola 23. februara do danas vraćeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je 619 osoba, od kojih su 334 već bile na teritoriji Belgije i 285 sa granice", rekao je portparol belgijske policije Peter de Vaele.

Belgija je rasporedila oko 300 policajaca, uključujući službenike na konjima, radi jačanja graničnih kontrola sa Francuskom.

Francuska je u ponedjeljak počela sa uništenjem dijela improvizovanog migrantskog naselja "Džungla" izvan Kalea.

Sedam članica Šengena, uključujući Begiju, uvelo je pogranične kontrole zbog rekordnog priliva migranata i izbjeglica iz Sirije, Iraka, Avganistana i drugih zemalja.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.