Belgija neće izručiti Pudždemona Španiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2020, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija neće izručiti Pudždemona Španiji

Belgija neće izručiti Španiji bivše čelnike Katalonije Karlesa Pudždemona i Tonija Komina pre nego što Evropski parlament odluči da li će im, na zahtev Madrida, ukinuti poslanički imunitet, odlučio je danas sud u Briselu.

"Sudija je smatrao da odlučivanje o tom zahtevu treba odložiti na neodređene vreme, odnosno dok Evropski parlament ne odluči da li će im ukinuti imunitet", rekao je advokat Simon Bekart, koji je zastupao Pudždemona i Komina, prenosi Hina.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Pudždemon i Komin pobegli su u Belgiju u oktobru 2017. godine, nakon što su u Španiji optuženi za pobunu. Španska vlada je izdala nekoliko evropskih naloga za hapšenje, koje je belgijski istražni sudija suspendovao, a tu odluku danas je potvrdio i sud u Briselu.

Za sada nije poznato kada će Evropski parlament raspravljati o ukidanju imuniteta bivšim katalonskim liderima, ali se ne očekuje da će to biti pre juna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Belgija neće da izruči Španiji bivše čelnike Katalonije Pućdemona i Komina

Izvor: Radio 021, 17.Feb.2020

Belgija neće izručiti Španiji bivše čelnike Katalonije Karlesa Pućdemona i Tonija Komina pre nego što Evropski parlament odluči da li će im, na zahtev Madrida, ukinuti poslanički imunitet, odlučio je danas sud u Briselu..."Sudija je smatrao da odlučivanje o tom zahtevu treba odložiti na...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.