Belgija: Napadač sa železničke stanice nije terorista

Izvor: B92, 24.Jan.2018, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija: Napadač sa železničke stanice nije terorista

Brisel -- Belgijski ministar unutrašnjih poslova izjavio da je muškarac s nožem, kojeg je upucala policija na železničkoj stanici u Gentu, izbeglica iz Avganistana.

Ministar Jan Jambon je za RTBF rekao da incident od sinoć "nema veze sa nekim terorističkim motivom", već da mladić ima mentalne probleme.

"On je izbeglica, Avganistanac, za kog se veruje da nije radikalizovan", kazao je Jambon, preneo je AP.

Jambon je istakao da ovaj incident ne dovodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u pitanje odluku Belgije da, posle više od dve godine, smanji nivo pretnje od terorizma.

Policija je pucala i ranila 28-godišnjeg muškarca koji je vikao sinoć ispred železničke stanice u Gentu. Oni su prišli muškarcu, a on nije hteo da baci mali nož koji je držao.

Portparolka tužilaštva u Gentu je rekla da je napadač teško ranjen.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Belgija, ranjeni muškarac – izbeglica sa mentalnim problemima

Izvor: RTS, 24.Jan.2018

Belgijski ministar unutrašnjih poslova izjavio je da je muškarac s nožem, kojeg je ranila policija na železničkoj stanici u Gentu, izbeglica iz Avganistana sa mentalnim problemima i taj incident nije povezan sa terorizmom. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.