Belfast: Bezuspešna potraga za granatom

Izvor: Blic, 03.Avg.2012, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belfast: Bezuspešna potraga za granatom

U Belfastu je evakuisano stotinu kuća tokom potrage za minobacačkom granatom disidentske organizacije IRA, ali naprava nije pronađena, saopštila je policija Severne Irske.

Policija je dozvolila stanovnicima da se vrate u kuće nakon 18-časovne pretrage oblasti Glen roud, katoličkog zapadnog dela Belfasta ili tradicionalne baze IRA.

Disidentska organizacija saopštila je da je pre sedam dana ispalila minobacačku granatu na policijsku patrolu, ali da nije eksplodirala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Policija je ozbiljno shvatila upozorenje iz straha da bi neko od građana mogao naići na granatu.

Veći broj porodica je evakuisan i prebačen u privremene smeštaje tokom bezuspešne potrage. Policija Severne Irske navodi da "nema nikakve trage od naprave ili od eksplozije."

Povezane vesti: Blizu Belfasta pronađene četiri bombe Deaktivirana bomba postavljena u blizini škole u Belfastu Severna Irska: Nastavljeni sukobi policije i katoličkih demonstranata

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.