Bela kuća potvrdila severnokorejski raketni test

Izvor: Beta, 21.Maj.2017, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća potvrdila severnokorejski raketni test

Bela kuća saopštila je da je upoznata da je Severna Koreja danas testirala balističku raketu srednjeg dometa.Zvaničnici Bele kuće koji su u poseti Saudijskoj Arabiji sa američkim predsednikom Donaldom Trampom rekli su da je raketni sistem koji je prethodni put testiran, u februaru, kraćeg dometa nego projektili koje je Severna Koreja lansirala u skorijim testovima.Južnokorejska vojska je saopštila da je raketa ispaljena sa područja blizu Pjongjanga.SAD žele da u najmanju ruku uspore severnokorejske napore za razvijanje nuklearnog oružja i raketnog programa.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

KIM ISPALIO KEC IZ RUKAVA: Severnokorejska balistička raketa dostigla visinu od 560 kilometara

Izvor: Kurir, 21.Maj.2017

...Balistička raketa koju je Severna Koreja danas lansirala dostigla je visinu od oko 560 kilometara, izjavio je južnokorejski vojni zvaničnik..Raketa je podsećala na severnokorejsku raketu Pukguksong-2, unapređenu verziju produženog dometa, balističku raketu na tečno gorivo koja se lansira iz...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.