Bela kuća: Više od 300 Amerikanaca napustilo Gazu, ali ne svi

Izvor: B92, 06.Nov.2023, 00:10

Bela kuća: Više od 300 Amerikanaca napustilo Gazu, ali ne svi

Više od 300 Amerikanaca napustilo je Gazu, ali i dalje ima američkih državljana koji se nalaze u opkoljenoj palestinskoj enklavi, rekao je zvaničnik Bele kuće.

Određeni broj Amerikanaca ostao je u Gazi, dok traje sukob Izraela i Hamasa, a američki zvaničnici nastavili su da rade na njihovom izvlačenju, rekao je zamenik nacionalnog savetnika za bezbednost Džonatan Finer za Si-Bi-Es.

On nije rekao koliko državljana SAD i dalje ne mogu da napuste enklavu, dodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rojters.

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je prošle nedelje da je u Gazi bilo oko 400 američkih državljana, a da sa njihovim članovima porodice ima oko 1.000 ljudi koji su želeli da izađu.

Evakuacija ranjenih Palestinaca i stranaca preko graničnog prelaza Rafa u Egipat obustavljen je od subote, ali egipatski, američki i katarski zvaničnici kažu da su u toku naporu da se otvori prelaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blinken u Ankari: SAD intenzivno rade na humanitarnoj pomoći za Pojas Gaze; Turski ministar zatražio prekid vatre u Gazi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2023

Američki državni sekretar Entoni Blinken, danas je tokom posete Turskoj izjavio da SAD rade "veoma intenzivno" na obezbeđivanju humanitarne pomoći za Pojas Gaze. Ministar spoljnih poslova Turske Hakan Fidan rekao je tokom sastanka s američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom da je potrebno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.