Izvor: Blic, 26.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela jedra na Oblačinskom jezeru

Bela jedra na Oblačinskom jezeru

MEROŠINA - Osećaj slobode i eksplozija adrenalina dok daska seče vodu doživljaj je koji ni za šta na svetu ne bi menjali jedriličari, učesnici dvodnevne Regate 'Car Konstantin', održane na Oblačinskom jezeru. Na ovoj sportskoj manifestaciji učestvovalo je više od 20 zaljubljenika iz Srbije, Makedonije i Bugarske.

- Prvog dana imali smo dobar vetar, a drugog dana nismo mogli da jedrimo. Pravo je uživanje surfovati na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jakom vetru. Jedriličari su posebno 'bratstvo', lepo se družimo sa Makedoncima, a sa Bugarima se odavno poznajemo i ustalili smo međusobna gostovanja na regatama - kaže Miljan Pešić, koji je odličnom vožnjom zauzeo drugo mesto u jedrenju na dasci.

Posebna atrakcija za posmatrače sa obale jesu najmlađi učesnici, do 16 godina starosti, koji voze jedrilice. - Oblačinsko jezero je malo za naše jedriličarske pojmove, tako da je idealno za početnike. Mladi takmičari uživaju u vožnji - kaže Dejan Milosavljević, predsednik Jedriličarskog kluba 'Zoran Radosavljević' iz Niša.

Nenad Jovanović (60), jedriličarski veteran i trener beogradskog kluba 'Gemaks', oduševljen je Oblačinom.

- Beograd nema pogodnu vodenu površinu sa dobrim vetrom za jedrenje, zato je za decu Oblačina pravo otkrovenje. To su klinci koji jedre tek godinu-dve, tako da su rezultati u drugom planu. Važno je da deca zavole ovaj sport, 'omirišu' vodu, druženje - kaže Jovanović.

U jedrenju na dva kilometra najbolji su bili Nišlije Miljan Pešić, Slava Okov i Joana Petrova iz Sofije, te Anđelija Milosavljević i Anđela Pavić iz Smedereva.

Oliver Milijić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.